Iono Home® Oxigénterápiás készülékünkről…

Az oxigén ionok egészségmegőrző szerepe egyedülálló a családok számára. Legyen az sokat tanuló diák, felnőtt, aki el szeretné kerülni a fertőző betegségeket, nagyszülő, aki vitalitást merít belőle, vagy ágyhoz kötött beteg, aki gyorsabban szeretne meggyógyulni.

Ismert az a tény, hogy minél idősebb valaki, annál érzékenyebben reagál az oxigén ionok hiányára, annál kevésbé képes kompenzálni ezt a hiányt. Ezzel kapcsolatban elvégeztek egy ma már klasszikussá vált kísérletet: egy zárt szobába elektromosan semleges, tiszta levegőt vezettek be. A szobában tartózkodók közül leghamarabb a legidősebb ember ment ki, kb. 2 óra elteltével, a legtovább a 20 éves hölgy bírta. Ezzel is bizonyították, hogy hiába van jelen a levegő, ha nincs meg benne az oxigén negatív töltöttsége ionok formájában, akkor a szervezetünk nem tud vele tökéletesen működni. A negatív oxigénionok belélegzésével a szervezetünk megkapja azt, ami hiányzik neki: azt az energiát, mely a szervezet tökéletesebb működéséhez szükséges.
Az ionizációs folyamat révén a levegő orvosi tisztaságú lesz, mentesül a kórokozóktól, a beépített szűrő pedig kiszűri a mechanikai szennyeződéseket. Ezen kettős hatás már önmagában is hatalmas egészségmegőrző lehetőségeket rejt magában, nem beszélve a negatív ionok jótékony hatásairól.
Közismert, hogy a zárt terek levegője nem tartalmazza azt a szükséges ionmennyiséget, mely az egészség fenntartásához szükséges, pedig napjaink döntő hányadát ilyen zárt terekben töltjük.

A Iono Home® készülékkel pontosan ezt a levegőből hiányzó energiát pótoljuk, ezáltal hozzájuttatva egész szervezetünket az élettani folyamatok tökéletesebb működéséhez.

Mivel az összes sejtünk részesül ebben az energia többletben, így azok összehangolt működése is hatékonyabb lesz. Ezért van az, hogy gyakran olyan pozitív hatásokat is tapasztalunk az Iono Home® használata során, melyre nem is számítottunk.

Első pozitív élményként tapasztaljuk, hogy hosszabban, mélyebben alszunk, ezáltal kipihentebben ébredünk, jobban kezeljük a stresszes helyzeteket, pozitív gondolataink előtérbe kerülnek.

Egészségre gyakorolt, bizonyított hatások:

 • magas vérnyomás
 • vasomotor rhinitis (orrnyálkahártya duzzadás, orrfolyás)
 • szénanátha
 • asztma
 • bronchitis syndroma
 • tüdőtágulás
 • migrén
 • ekcéma
 • szájnyálkahártya gyulladás

Kis helyigényű, csendes készülék, minimális energia felhasználással. Szerviz igénye nincs.
Az Iono Home®  hátulján lévő levegőszűrő cseréje a szennyezettség függvényében.

Alkalmazása:

 • Általános felhasználás során heti 3 – 4 alkalommal, legalább 15 percet naponta. Túladagolása nem lehetséges, ezért a lehetőségekhez képest hosszabb idejű alkalmazása sem kizárt.
 • Intenzív felhasználást akkor javasolunk, ha pl. influenza járvány idején, naponta két alkalommal, az immunrendszer fokozott erősítésére a célunk. Ezt az intenzitást kövessük a különböző betegségek utáni lábadozás időszakban.
 • Ágyhoz kötött betegek esetén naponta egy alkalommal, 30 percig végezzük az inhalációt.

Élsportolóink naponta szembesülnek a kevés oxigénion szervezetükre gyakorolt negatív hatásaival az edzéseik, versenyeik során, még ha erről nincs is tudomásuk.

Mind az köztudomású, a városi szmog, elektromos szmog kedvezőtlenül befolyásolja egészségünket, a hétköznapi tevékenységeinket is. Ez a negatív hatás fokozottan jelentkezik az élsportolók teljesítményében is, annak ellenére, hogy az ő szervezetük egészséges és sokkal hatékonyabban működik mint az átlagember szervezete. Igaz, hogy ehhez a jobb működéshez több energiára van szüksége egy nem sportoló emberhez képest.
Ahhoz, hogy az elvégzett edzésmunka maximális hatékonysággal tudjon érvényesülni, szükséges a szervezet megfelelő energiaellátottsága mind az edzések, mind az edzések utáni regenerálódási folyamatok alatt. Ez a regenerálódás épp olyan fontos az  idegrendszer számára, mint az izmok, inak számára. Minden sportoló tapasztalta már azt, hogy egy kemény edzés után nem tud normál módon aludni, pihenni, így a következő edzést fáradtan, esetleg kedvetlenül végzi.
Ahhoz, hogy a maximális teljesítmény leadása meg tudjon valósulni, kevés az oxigénionok száma  a különböző zárt terek – csarnokok, uszodák levegőjében. (pl. egy uszoda többek között akkor számít jónak, ha jó a légcseréje. )
Ha kevés az oxigén ionokból közvetlenül elérhető energia a sejtek számára, akkor különböző biokémiai folyamatok révén biztosítja a sejt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a sejt biokémiai folyamatai kétfelé „dolgoznak”. Egyrészt biztosítják az izomműködéshez szükséges energiát, másrészt elvégzik a kevés oxigénion pótlását. Amennyiben az utóbbi feladatára nincs szükség, – ui. rendelkezik az oxigén a szükséges energiával, – akkor minden kapacitás az izomműködésre fordítódhat. Más megközelítésben elmondhatjuk, hogy az elektromos árammal pótoljuk azt az energiát, ami az ionok létrejöttéhez szükséges, nem a szervezetnek kell előállítani. Gyakorlatilag az oxigén segítségével juttatjuk el a sejtekhez azt a többlet energiát, amit a készülékkel létrehozunk. Ezzel minden egyes sejtünk egy plusz energiapotenciával fog rendelkezni.
Minél inkább kiélezett helyzetbe kerül egy sportoló – legyen az fizikai aktivitás vagy  az ezt kísérő idegi szabályozás – annál inkább érzékenyebb az ideális levegő összetételre. Arról nem is beszélve, hogy az állandó nagy terhelés csökkenti az immunrendszer erősségét, a sportolók fogékonyabbá válhatnak a különböző légúti fertőzésekre.

Mit lélegzünk be?
Az ideális az lenne, ha a levegő minden egyes köbcentiméterében 20 000 negatív oxigénion lenne. Ez a mennyiség azonban napjaink budapesti levegőjében mindössze 50 – 100 ion/cm3, vidéken 300 – 400 ion/cm3, nem rendszeresen szellőztetett zárt terekben 25 – 30 ion/cm3. A szervezetünk természetesen kompenzál – egy ideig. Ezután bekövetkeznek olyan idegi és fizikai alulműködések, melyekre az élsportolók kifejezetten érzékenyen reagálnak. És ezek a tünetek nem csak az edzéseken, hanem a regenerálódási folyamatokban is tetten érhetőek.

Hol található ózondús levegő?
Ezen csökkent működést észre sem veszik, hiszen azt gondolják, hogy ez a természetes.  Sajnos Magyarország olyan fekvésű, hogy hiányoznak azok a természeti adottságok, amelyek egy fokozott ózonképződéhez szükségesek, amely természetese módon fokozza a levegő negatív oxigénion szintjét. Ezek a természetes területek a magas hegységek, ill. a tengerpartok.

Kell az oxigénion!
Mindez nagymértékben javítható egy olyan levegő belélegzésével, ami sokszorosával rendelkezik a levegőben meglévő oxigénionok számának. Amellett, hogy nő a vér szaturációs szintje, egyben ez a megnövekedett oxigénszállítási készség egy minőségi, negatív töltéssel bőven ellátott oxigén szállítását valósít meg. A pozitív hatás pedig törvényszerűen bekövetkezik.

Melyek ezek a hatások?

A negatívan ionizált levegő pozitív hatása minden esetben bekövetkezik. Annál inkább érezhető ez a hatás, minél nagyobb volt a hiány következtében bekövetkezett változás a szervezetben. A hétköznapok során talán csak álmatlanság, idegesség, gyakori, indokolatlan fejfájás, haj, – köröm töredezettség, allergiára való hajlam, stb. valamelyike észlelhető.
Élsportolók esetében a fentebb felsoroltakon túl már nyílván a teljesítményszint lassú emelkedése a legfőbb probléma.
Azt tudjuk, hogy a sportolók szervezetének működése szinte tökéletes a rendszeres fizikai terhelés következtében. Ám a nem kellő ideig tartó regenerálódás már könnyen elvezethet egy-egy fertőző betegség kialakulásához, egy rettegett izomsérüléshez, egy kedvetlen, motiválatlan edzésmunkához. Sok esetben nem tudják még az orvosok sem a végleges megoldást a krónikus problémákra, így a nem pontos gyógyszeres beavatkozás sokszor tovább ront a helyzeten.

Dr. prof. Vincze Jánosbiofizikus a betegségeket úgy definiálta, mint az ionáramlás rendellenes működésének következtében fellépő állapotot. Így a negatív oxigénionok inhalációja nem pusztán megteremti gyógyítás optimális környezetét, de minden esetben támogatja a gyógyulási folyamatokat.
oxigénion belélegzésének pozitív hatásai a problémákkal küzdő sportolók esetében gyorsan jelentkeznek. Nagyobb kedvel végzett edzések, javuló versenyeredmények, pozitívabb életszemlélet, derűsebb hétköznapok éppen úgy tapasztalhatók, mint a sportsérülések megritkulása. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy tökéletesebbé válik az az élettani alap, amire az élsportoló építkezni tud. A módszer alkalmazásának különös jelentősége van azon sportágak esetében, ahol egy verseny során naponta többször kell leadni a maximális, vagy ehhez közeli teljesítményt. Az előfutamok, középfutamok, döntők rendszerében nagy jelentőséggel bírnak az oxigénionok abban, hogy a sportoló ismét mozgósítani tudja a maximális energiáját.

Oxigénion pozitív hatásai sportolókra:

 • Sérülések elkerülése
 • Izomzat regenerálása
 • Robbanékonyság fokozása
 • Megnövekedett terhelhetőség
 • Teljesítmény fokozása
 • Rehabilitáció
 • Immunrendszer erősödése
 • Mentális teljesítmény javulása
 •  Bevitt anyagot jobb hasznosulása a sejtekben

ÁRA: 379.000,-