Mikrodermabrázió – Bőrcsiszolás

A MIKRODERMABRÁZIÓ JELENLEG A LEGHATÉKONYABB BŐRCSISZOLÁS, MELYNEK SORÁN A BŐR LEGFELSŐ, ELHALT HÁMRÉTEGÉT TÁVOLÍTJUK EL.

Testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben (pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb.).
Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, pl. vitaminok hidratáló, tápláló készítmények bejutását a mélyebb rétegekbe.

 
Ezért van, hogy hiába kenjük be magunkat a legdrágább krémekkel, hatásukat nem tudják látványosan, és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része ebben az elhalt, kiszáradt sejteket tartalmazó bőrfelszínben szívódik fel, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel.

Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.
Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.
Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan pótolja új sejtek létrehozása által.

A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy pillanatok alatt eltávolítja ezeket az elhalt sejteket, ezáltal jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.

 

Ez azt jelenti, hogy frissebbnek és egészségesebbnek tűnik a bőr, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alakalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökkennek a ráncok, hízási csíkok, (stria) és hegek.

Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt.
A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrázió ennek a megvastagodott, elhalt hámrétegnek a precíz lecsiszolásával segíti a bőrt, a normális vastagságú védőréteg kialakításában, így bőrünk látványosan megfiatalodik.

 

A mikrodermabrázió tehát önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.

Emellett a mikrodermabráziót követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket.
Ezért a kozmetikai kezelések (tű nélküli mezoterápia (elektroporáció), iontoforézis, sonoforézis, ultrahang,, stb.) hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.

A mikrodermabrázió terjedése megállíthatatlan, és minden kozmetikai kezelés előtt célszerű, vagy inkább szükséges.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható?

  •  Akne
  •  Aknés sebhelyek
  •  Öregedési foltok
  •  Bőrmegnyúlás jelei
  •  Finom vonalak és ráncok
  •  Nap által károsított bőr
  •  Egyenetlen bőr textúra
  •  Durva bőr textúra
  •  Bőr pórusok méretének minimalizálása
  •  Bőr tónusának megfiatalítása

 

Milyen lesz a bőröm utána?

Javulás már az első alkalom után tapasztalható, a bőr puhább tapintású, üdébb színű, szinte “lélegzik”.

Ahhoz azonban , hogy a bőr felszínéről a szükségtelenül megvastagodott, elhalt réteget eltávolítsuk, több alkalomra van szükség.

A kezelések előrehaladtával tapasztalni fogja, hogy bőre szinte újjászületik, simább puhább tapintásúvá válik. A kozmetikai krémek, készítmények felszívódása, hatása lényegesen eredményesebb lesz. Mitesszeres bőr esetén a kellemetlen, zsíros hatás eltűnik, csökken. A pigment foltok eltűnnek, halványodnak.

A mikrodermabráziós kezelések hatékonyak, habár szükséges megérteni a korlátait is.
Mivel a mikrodermabrázió csak a legkülső rétegét kezeli a bőrnek, nincs hatással bőr állapotára a mélyebb rétegekben. Csak mikrodermabrázióval nem érhető el jó eredmény a mélyre hatoló aknék vagy régi, fehér hízási csíkok (striák) esetében.

Ellenben más mélyreható kozmetikai kezelésekkel kombinálva kiváló eredmény érhető el a bőr mélyebb rétegeiben is.