Tartós szőrtelenítés

Napjaink legmodernebb szőrtelenítési eljárása a villanófénnyel történő epiláló gépek alkalmazása a kozmetikában.

Az egyedi SPL technológia a francia Yperion legmodernebb gépével.

A lézer fénnyel szemben előnye, hogy szélesebb hullámhossztartományban dolgozik, így a bőrre kifejtett hatása semleges, vagyis nincs túlmelegedés, égési sérülés. A kezelések ára pedig szélesebb körben teszi lehetővé a szolgáltatás igénybevételének lehetőségét.

A kezelések során nem a szőrszálakat, hanem az őket létrehozó ún. mátrixsejteket pusztítjuk. A kibocsátott nagy energiájú pulzáló fény a bőrön áthatol, egészen a szőrtüsző mélyéig, ahol hővé alakulva roncsolja a szőrképző sejteket.

Így a szőrnövekedési probléma gyökerét tudjuk, hatásosan kezelni.

Kiknek javasolható a kezelés?

Azoknak a nőknek és férfiaknak,akiknek egyrészt a bőre fizikailag nem bír ki más technológiájú szőrtelenítési eljárást mert begyulladnak a szőrtüszőik,pigmentációs egyenetlenségek vagy hegesedések alakulnak ki testük bőrfelületén másrészt nem szeretnének gyakran szőrtelenítéssel foglalkozni és tartós megoldást szeretnének találni erre a problémájukra.

A kezelés menete

A kezeléssorozat elején 4-5 hetente a későbbiekben akár 7-8 hetente van lehetőség a következő kezelés elvégzésére. Érdemes alkalmazkodnuk a szervezetünk szőrnővekedési ritmusához,mert csak így tudunk valódi végleges eredéményt elérni. Testtájanként és egyéb alkati tényezőktől is nagyban függ a kezeléssorozat eredményessége, ennek pontos megállapítása személyes konzultáció után lehetséges.

A kezelés során vállalt biztonsági előírások

A kezelés hatékonyságának fokozására igyekezzen megtartani bőr- és szőrszínének természetes festékezettségét, semmilyen módon azon változtatni (napozás, szolárium, barnító krémek, szőkítés )nem ajánlott. Ellenkező esetben a kezelés mellékhatásaként világosabb, vagy sötétebb foltok képződhetnek a bőrön, ami , bár átmeneti jellegü, de nem ez a kívánt cél.

A szőrszálak a kezelést követően két hét múlva hullanak ki,ezen átmeneti időben csak a borotválás alkalmazható a szőrszálak eltávolítására, bár ilyenkor már jelentős növekedés nem várható. Más epilációs módszerek alkalmazása, (gyanta, csipesz, epiláló gép) nem ajánlott

Napfényes időben min. 40 faktorú fényvédő krém használata szükséges a bőr védelmére.

Ellenjavallatok

terhesség, fényallergia, daganatos betegségek, pacemaker, epilepszia esetén